Kiadványok

Itt találhatók a Leader+ Obszervatórium legújabb kiadványainak részletei 'pdf' formátumban.

Az európai Leader+ helyi akciócsoportok (Local Action Groups) térképe bemutatja azokat a területeket és témákat, amelyekre a 893 csoport tevékenysége kiterjed, illetve amelyeket a csoportok kiválasztottak. Valamennyi LAG azonosítható EU kódja (és) a kiválasztott és hivatalosan elismert Leader+ téma vagy témakombináció alapján. Országos térképek a Tagországok Fájljai alatt találhatók.

A Leader+ Magazine évente háromszor készül el, és hasznos információkat tartalmaz a már lezajlott, vagy az éppen zajló Leader+ projektekről. A Leader+ program különböző kiemelt témáiról számos tagállam esettanulmányokat mutat be, és azt is megtudhatjuk, mi történik az új tagállamokban. A fenti hivatkozáson a keresőszolgáltatás segítségével adott kritériumok szerint kereshet rá meghatározott cikkekre.

Leader+ helyes gyakorlatok egy négy publikációt tartalmazó sorozat. Minden egyes kiadás - a nemzeti hálózati egységek és irányító hatóságok segítségével - a Leader+ Megfigyelő által az EU 15 tagállamában gyűjtött példákból épül fel. Az összes projektet az európai Leader+ helyes gyakorlatok adatbázis alapján választottuk ki. Ez az adatbázis szintén megtalálható a weboldalon.

A „Flash News” rendszeres tájékoztatást nyújt a Vidékfejlesztés híreiről, a Leader+ program keretén belül zajló tevékenységekről, valamint az európai szintű információkról és kiadványokról, továbbá a Leader+ Megfigyelő pontról. A kiadvány kiváló kiindulási pont a Leader+ programról való tájékozódásban. Az interaktív részben Ön is hozzájárulhat a hírlevélhez, és elő is fizethet arra. Ezen felül a Vidékfejlesztéshez kapcsolódó témákban számos kiadvány érhető el, ideértve az EU és a nemzeti hálózati egységek kiadványait is.

A kiválasztott linkek vagy azokra az oldalakra vezetnek, amelyeken a kiadványok megtalálhatók, vagy közvetlenül a pdf formátumú dokumentumokhoz.

 

európai Leader+ helyi akciócsoportok (Local Action Groups) térképe

[PDF, 7 MB]