Evropska podatkovna zbirka lokalnih akcijskih skupin

(Evropska podatkovna zbirka lokalnih akcijskih skupin je trenutno na voljo v jeziku: da de el en es fi fr it nl pt sv)

Dobrodošli v Evropsko podatkovno zbirko lokalnih akcijskih skupin (LAS), ki nudi koristne informacije o samih LAS, vključno s kontaktnimi podatki, opisom njihovega področja, razvojno strategijo in sodelovanjem.

Informacije o vsaki posamezni LAS so prikazane na podatkovnem listu. Do podatkovnih listov lahko dostopite s pomočjo iskalnika, tako da uporabite enega izmed kriterijev izbiranja, ki so na voljo, ali prek strani Datoteke držav članic, kjer lahko izberete posamezno LAS glede na njen geografski položaj na zemljevidu Evropske unije. Do podatkovnih baz pa boste lahko dostopili tudi prek adresarja LAS v rubriki Kdo je kdo.

Informacije iz podatkovne zbirke so bile zbrane v Kontaktni točki v teku prvega četrtletja 2005. Pregledovanja in zaključnega procesa so se nato udeležile same LAS pobude Leader+, pri končni potrditvi pa so pomagali še ustrezni nacionalni organi in/ali nacionalne omrežne enote. Kjer je ustrezno, je na podatkovnem listu prikazan napis 'Še ni potrjeno s strani nacionalnih organov'. V nasprotnem primeru se šteje, da je informacijo formalno potrdil ustrezen organ upravljanja in/ali nacionalna omrežna enota.

V načrtu je še dodajanje informacij o lokalnih akcijskih skupinah v državah članicah, ko bodo te na voljo in, kjer je mogoče, po enakih načelih.

Informacije o LAS so prikazane v izvirnem jeziku. Kljub temu pa je v načrtu tudi, da se med informacije, ki jih potrdijo nacionalni organi, vključi angleški povzetek opisa področja, ki ga pokriva LAS (fizične in socialno.ekonomske značilnosti), in njene razvojne strategije.