This site has been archived on (28/02/2013)
28/02/2013

Европейската програма „Училищно мляко“

Програмата на Европейския съюз „Училищно мляко“ не се отнася само за млякото. Тя е за млякото, киселото мляко, сиренето, мътеницата и другите вкусни млечни продукти, които са важни за доброто хранене и балансираната диета. Тя се отнася също и за теб и твоето благополучие: добро хранене, добра форма и добро здраве.

Богати на калций, витамини, минерали и други хранителни вещества, от които се нуждае твоето тяло, млякото и млечните продукти те правят силен в твоето ежедневие. Разгледай нашия уеб сайт и научи още за хранителната  „сила“ на млечните продукти и провери знанията си за млякото и млечните продукти.

Има ли машина за мляко в твоето училище? Можеш ли да си вземеш кисело или прясно мляко през обедната почивка? Знаеш ли, че на повечето места Европейската програма „Училищно мляко“ дава възможност училището да може да предлага тези и други млечни продукти? Плодовете и зеленчуците са също важни за здравето, затова Европейският съюз желае да осигурява безплатни плодове и зеленчуци за теб в твоето училище чрез предложената Европейска схема за плодове в училище.


Програмата „Училищно мляко“

Програмата „Училищно мляко“ Европейската програма „Училищно мляко“ подкрепя доброто хранене и здравословната, балансирана диета за учениците чрез субсидии и образование.

повече за

„Училищно мляко“ в моята страна

„Училищно мляко“ в моята страна Искаш ли да научиш повече за програмата „Училищно мляко“ в твоята страна? Разбери тук с кого да се свържеш за повече информация.

повече за

Викторина

Викторина Мислиш, че знаеш много за млякото? Провери знанията си с тази викторина и виж колко знаеш в действителност. Отговори на въпросите на викторината сега!

повече за

Кът на учителите и родителите

Кът на учителите и родителите Млякото и млечните продукти са точно толкова важни за вашето здраве, колкото и за децата. Научете повече за това, колко са полезни млечните продукти за здравето и предайте знанията си и на други.

повече за

Кутия с инструменти

Кутия с инструменти Вземи безплатни материали за промоция на програмата „Училищно мляко“.

повече за

Фотоконкурс

Фотоконкурс Виж резултатите от фото конкурса.

повече за