Politica agricolă a Europei, pe scurt

Fermierii din Europa joacă un rol esenţial în economia şi societatea noastră. Aceştia oferă o sursă fiabilă de alimente sănătoase, sigure şi la preţuri accesibile pentru peste 500 de milioane de cetăţeni ai UE. Ne aşteptăm, de asemenea, ca ei să protejeze mediul înconjurător şi să păstreze vitalitatea zonelor noastre rurale.

Pentru a-i sprijini în oferirea acestor beneficii publice, UE a creat Politica Agricolă Comună, sau „PAC”. De la lansarea ei în 1962, politica a făcut progrese în abordarea provocărilor globale care ne afectează pe toţi.

În iunie 2013, instituţiile UE au căzut de acord asupra unei noi direcţii pentru PAC. Cea mai recentă reformă are scopul de a ajuta fermierii să asigure o sursă de hrană de calitate pe termen lung, să facă sectorul agricol mai sustenabil şi să păstreze diversitatea spaţiului rural, tradiţiilor şi practicilor agricole din Europa.

PAC este o politică comună pentru toate statele membre ale UE. Aceasta este esenţială pentru a proteja viitorul agriculturii şi al vieţii rurale din Europa.

Aflaţi mai multe despre reforma PAC.

Găsiţi un eveniment
din ţara dvs.

Accesaţi harta Europei

Întrebari frecvente

privind
Politica Agricola Comuna

Citiţi mai mult

Reţeaua de comunicare
cu privire la PAC

Mai mult

Politica Agricolă Comună A Europei
scurtă prezentare

Colţul presei

Informaţii, materiale
şi link-uri
pentru jurnalişti

Accesaţi materialele