Europa's landbouwbeleid in een notendop

De Europese landbouwers vervullen een cruciale rol in onze economie en gemeenschap. Ze zorgen voor een betrouwbare voorraad gezonde, veilige en betaalbare voedingsmiddelen voor meer dan 500 miljoen EU-burgers. Daarnaast verwachten wij van hen dat ze het milieu beschermen en de vitaliteit van onze plattelandsgebieden waarborgen.

Om hen te ondersteunen bij het aanreiken van deze openbare diensten, heeft de EU Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid of GLB in het leven geroepen. Sinds de oprichting ervan in 1962 is het beleid geëvolueerd om de algemene uitdagingen binnen onze maatschappij aan te pakken.

In juni 2013 sloten de EU-instellingen een akkoord over een nieuwe richting voor het GLB. Deze recente herziening helpt boeren op lange termijn een voorraad kwaliteitsvolle voedingsmiddelen te waarborgen, te zorgen voor een duurzamere landbouwsector, en de diversiteit van het platteland, de tradities en de landbouwpraktijken van Europa te behouden.

Het GLB is een gemeenschappelijk beleid voor alle lidstaten van de EU. Het is van essentieel belang om de toekomst van de landbouw en het plattelandsleven in Europa te vrijwaren.

Kom meer te weten over de GLB-herziening.

Een evenement
zoeken in uw land

Kaart van Europa openen

FAQ's

over Het Gemeenschappelijk
Landbouwbeleid

Meer informatie

GLB-communicatienetwerk

Meer lezen

Europa's Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
in een oogopslag

Persruimte

Informatie, materiaal
en koppelingen
voor journalisten

Materiaal openen