Európa agrárpolitikája dióhéjban

Az európai mezőgazdasági termelők alapvető szerepet játszanak gazdaságunkban és társadalmunkban. Több mint 500 millió uniós polgár számára biztosítják az egészséges, biztonságos és megfizethető élelmiszerek megbízható ellátását. Egyúttal elvárjuk tolük azt is, hogy védjék a környezetet és megőrizzék vidéki területeink vitalitását.

Az EU a Közös Agrárpolitika, vagy röviden „KAP” létrehozásával nyújt támogatást számukra e közjavak megteremtésében. 1962-ben történt elindítása óta a KAP folyamatos fejlődéssel igyekezett megoldást kínálni a mindannyiunkat érintő globális kihívásokra.

Az EU intézményei 2013 júniusában új irányt szabtak a KAP-nak. Ezen reform elsősorban abban igyekszik segítséget nyújtani a mezőgazdasági termelőknek, hogy képesek legyenek hosszú távon garantálni a minőségi élelmiszerellátást, fenntarthatóbbá tenni az agrárszektort és megőrizni az európai vidéki területek, hagyományok és gazdálkodási gyakorlatok sokszínűségét.

A KAP valamennyi EU-tagállam közös politikája és elengedhetetlen ahhoz, hogy sikerüljön megvédenünk az európai mezogazdaság és vidéki élet jövojét.

Tudjon meg többet a KAP-reformról!

Esemény az
Ön országában

Hozzáférés az Európa térképhez

GYIK

a Közös Agrárpolitikával
kapcsolatban

További tájékoztatás

KAP kommunikációs hálózat

Bővebben

Európa Közös Agrárpolitikája
dióhéjban

Sajtósarok

Információk,
anyagok és linkek
újságírók részére

Hozzáférés az anyagokhoz