Om …

Europas
Fælles
LandbrugspolitikCAP

Vi passer på
vores rødder

Nylige undersøgelser har vist, at byboere i EU, især unge, føler sig fremmedgjort i forhold til landdistrikterne som kilde til den mad, de spiser, og mangler kendskab til landmændenes rolle i samfundet i bred forstand.

Efter beslutningerne om reformen af Den Fælles Landbrugspolitik (CAP) har Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter udarbejdet en særlig oplysningskampagne om CAP under overskriften "Europas Fælles Landbrugspolitik: Vi passer på vores rødder".

Kampagnen oplyser EU's borgere, især i byerne, om betydningen af bæredygtigt landbrug, ikke blot for sunde fødevarer, men også for miljøet, landdistrikterne og økonomien.

Denne oplysningskampagne dækker alle lande i EU og retter sig primært mod offentligheden og mod lærere og større skolebørn. Den skal synliggøre forbindelsen mellem byboernes dagligdag og landbruget som kilde til beskæftigelse, udvikling af landdistrikter, forvaltning af naturressourcer og miljøbeskyttelse.

Kampagneværktøjer:

  • Et websted, der er henvendt til offentligheden, interessenter og lærere. Her forklares Den Fælles Landbrugspolitiks rolle.
  • Audiovisuelt materiale: korte videoklip, tv-reklame, biografreklame og animerede klip om de primære elementer i CAP-reformen.
  • Landbruget kommer til byen og andre CAP-relaterede arrangementer.
  • Edutainment-pakke til skolebørn.

CAP i vores liv

Ud fra ønsket om en grønnere, mere retfærdig og mere effektiv politik er formålet med reformen af CAP at styrke partnerskabet mellem Europa og dets landmænd og at medføre reelle fordele for mere end 500 millioner forbrugere i EU.

Reformen er også en glimrende anledning for EU-borgere, landmænd, ngo’er, andre aktører i landdistrikterne, nationale, regionale og lokale myndigheder og Europa-Kommissionen til at mødes for at få en bedre forståelse af og for at diskutere landbrugets betydning for vores liv – og for kommende generationers liv.

Et fælles projekt

Hvordan kan du engagere dig? Brug et øjeblik på at se på dette websted! Det fortæller dig om hovedpunkterne i den nye CAP, og hvordan CAP hjælper landbruget med at tage de globale udfordringer op, der påvirker os alle.

Her kan borgerne finde masser af faktuelle oplysninger og sjove interaktive arrangementer, der er skræddersyet til deres behov. Der findes også særligt materiale for landmænd, aktører og lærere.

Under Ofte stillede spørgsmål og animerede klip fortælles det i et letforståeligt sprog, hvad den seneste CAP betyder for europæerne. Du kan også finde yderligere oplysninger under CAP-reformen og Mere om CAP.

En række kortfilm illustrerer de forskellige aspekter af CAP. Og et særligt afsnit om arrangementer, der både henvender sig til specialister og til den brede offentlighed, gør landbruget og den nye CAP mere levende.

Find et arrangement

Vil du gerne diskutere landbrugsspørgsmål med andre aktører i landdistrikterne? Har du lyst til at besøge en gård sammen med din familie? Er du interesseret i at lære noget om de forskellige landbrugsmetoder, der anvendes inden for EU, eller smage på nogle af de mange forskellige europæiske landbrugsprodukter? Arrangementer i dit land indeholder oplysninger om alle former for aktiviteter, lige fra konferencer, messer og udstillinger til åbne landbrug og skovture i byerne.

Planlæg dit eget arrangement

Messer, seminarer, landbruget kommer til byen, workshopper, festivaler, konkurrencer og meget mere. Er du ved at planlægge dit eget arrangement om CAP med fokus på landbrug og/eller udvikling af landdistrikter? Så besøg vores Værktøjskasse, hvor du finder gratis kommunikationsmateriale, heriblandt plakater, audiovisuelle klip, roll-ups og bannere! Vil du gerne nå ud til det bredest mulige publikum? Få dit projekt vist på vores Europakort over arrangementer. For at gøre det skal du udfylde og sende onlineformularen i Arrangementer i dit land.

CAP på Bruxelles-Champêtre

Den 22. september 2013, hvor der var ”bilfri” dag i Bruxelles, blev Place des Palais omdannet til et malerisk landligt naturområde fyldt med underholdende og lærerige aktiviteter for hele familien.

Mere end 8 000 besøgte Europa-Kommissionens pavillon (som Generaldirektoratet for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter stod for). Her deltog de besøgende i en række sjove kreative aktiviteter, der skulle skabe opmærksomhed om landbrugets betydning for deres liv og om, hvordan Europas Fælles Landbrugspolitik hjælper landmændene med at forsyne mere end 500 mio. EU-borgere med mad, beskytte miljøet og holde liv i Europas forskelligartede landdistrikter.