Navigációs útvonal

További eszközök

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Ki vehet részt a kommunikációs díjak versenyében?

Az alábbi szervezetek bármelyike részt vehet:

 1. nemzeti minisztériumok,
 2. nem kormányzati szervezetek (NGO-k),
 3. helyi, regionális és önkormányzati hatóságokat képviselő szervezetek,
 4. egyéb közhatóságok vagy vegyes hatóságok,
 5. szakmai szervezetek (például gazdálkodói, mezőgazdasági vagy vidékfejlesztési egyesületek),
 6. agytrösztök, kutatóintézetek vagy tudományos intézmények,
 7. médiavállalkozások, továbbá
 8. kommunikációs ügynökségek/kommunikációs szakemberek.

Milyen típusú projektekkel lehet nevezni?

Bármilyen folyamatban lévő vagy lezárult projekttel, amely egyértelműen a közös agrárpolitikához kapcsolódó témát kommunikál, és amelynek a végrehajtási szakasza 2011. január 1-jén vagy azt követően kezdődött.

SZABÁLYOK

A nevezés folyamata

 1. A projekteket 2014. október 31-én, péntek délig (12:00 óra közép-európai idő szerint) kell beküldeni.
 2. A nevezési lapot angolul, franciául vagy németül kell kitölteni. Más nyelvű jelentkezést nem fogadunk el.
 3. A pályázókat ügyfélszolgálat (helpdesk) segíti. Telefonszám: +32 2 333 59 54 E-mail cím: capca2014@iservice-europa.eu Az ügyfélszolgálat munkanapokon (közép-európai idő szerint) 9:00 és 13:00 között, valamint 14:00 és 17:30 között érhető el. A megkeresésekre a beérkezést követő három munkanapon belül válaszolunk. A nevezés benyújtását megelőzően az ügyfélszolgálathoz intézett kérdéseket 2014. október 31-én, pénteken 9:00 óráig (közép-európai idő szerint) kell elküldeni.
 4. Csak a hiánytalanul kitöltött nevezési űrlapokat fogadjuk el. A határidő (2014. október 31., péntek, közép-európai idő szerint déli 12 óra) után semmilyen további anyagot nem fogadunk el.
 5. Minden projekt csak egyszer nevezhető. A pályázók legfeljebb három különböző projektet nevezhetnek, ugyanabban vagy eltérő kategóriákban.

A kiválasztás menete

 1. A részvételi feltételeknek megfelelő pályázatokat három kommunikációs szakértőből álló független előválogató bizottság bírálja majd el. Az értékelési folyamat első fázisában kategóriánként legfeljebb 15 projekt kerül kiválasztásra.
 2. Ezeket az első körben kiválasztott projekteket kommunikációs szakemberekből, valamint mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakértőkből álló magas szintű zsűri fogja kiértékelni. A zsűri minden egyes díjkategóriában kiválaszt három döntős projektet. A zsűri fenntartja a jogot, hogy amennyiben azt megalapozottnak tartja, a pályázó jelentkezését egy másik, az eredeti pályázatban megnevezettől eltérő kategóriába helyezze át.
 3. A végleges rangsorra (első, második, illetve harmadik hely) vonatkozó döntést mindegyik díjkategóriában a kommunikációs szakemberekből álló meghívott hallgatóság hozza meg a díjátadó ünnepségen. A döntősök felkérést kapnak, hogy mutassák be projektjüket, mielőtt a hallgatóság szavaz róluk.
 4. A zsűrinek lehetősége lesz, hogy az egyik projektet a zsűri különdíjával jutalmazza.
 5. A verseny honlapjára látogatóknak is lesz lehetőségük kiválasztani , hogy a kilenc döntős projekt közül melyiket tartják a legjobbnak. Szavazataik alapján kerül kiosztásra a közönségdíj.

Értesítés

Minden pályázó értesítés kap arról, hogy az általa nevezett projektek megfelelnek-e a részvételi feltételeknek.

 1. Az első fázisban kiválasztott projektek szervezői november vége felé értesítést és felkérést kapnak arra, hogy bekerüljenek a legjobb gyakorlatot tartalmazó projektek adatbázisába. A ki nem választott pályázók is körülbelül ebben az időpontban kapnak értesítést e-mail üzenetben.
 2. A zsűri által kiválasztott döntősök meghívást kapnak a 2015. január 29-én, Brüsszelben megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségre és kapcsolatépítő eseményre, hogy bemutassák projektjüket. A meghívót, a döntősök által a díjátadó ünnepségen és kapcsolatépítő eseményen tartandó bemutatóra vonatkozó tudnivalókkal együtt december közepe táján küldjük el.

Értékelési szempontok

Az értékelés során az alábbiakat vesszük figyelembe:

Célkitűzések és kommunikációs stratégia

A stratégia és a célkitűzések minősége, a projekttervezés, a projekteredmények, a projektprogram, valamint a stratégia megvalósítására szolgáló módszerek.

Célközönség

A projekt relevanciája a kiválasztott célközönség számára, a célközönség információs igényeinek előzetes felmérése, a kiválasztott célközönség elérésére szolgáló módszerek minősége és változatossága, valamint a célközönség aktív bevonása a projektbe.

Kreativitás/innováció

A projekt konceptuális megközelítése és kialakítása, vizuális szempontok, a kommunikációs eszközök, tevékenységek és csatornák innovatív és kreatív kombinálása.

Hatás

Mennyiben teljesültek a célkitűzések, mennyiben érték el a kívánt hatást a célközönség körében, a projekt által elért emberek száma, az alkalmazott kommunikációs csatornák száma és minősége, a projekt költséghatékonysága.

Kapcsolódás a közös agrárpolitikához

A KAP szakpolitikai területeihez való közvetlen vagy közvetett kapcsolódás egyértelműsége, fontossága és megfelelősége

Legjobb gyakorlat

A projekt legjobb gyakorlat esettanulmányként szolgál az alábbiak tekintetében: projektminőség, hatásterület, hatás és multiplikátorhatás; a projekt láthatósága, az eredmények terjesztése és hasznosítása, megismételhetőség más országokban.

Az „Innovatív kommunikáció” kategóriában különös hangsúlyt fektetünk a nevezett projekt kreatív/innovatív elemeire.

Kategóriánként egy projekttel, illetve ugyanabban vagy különböző kategóriákban legfeljebb három projekttel lehet nevezni.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy amennyiben azt megalapozottnak tartja, a pályázó projektjét egy másik, az eredeti pályázatban megnevezettől eltérő kategóriába helyezze át.