Sökväg

Ytterligare verktyg

Mitt projekt har ingen direkt koppling till EU:s jordbrukspolitik. Kan jag ändå delta?

Ditt kommunikationsprojekt behöver inte vara direkt kopplat till jordbrukspolitiken som helhet, men det måste gälla minst något av de områden som ingår i politiken. Läs mer om EU:s jordbrukspolitik

Hur vet jag om jag kan delta?

Villkoren för att få delta hittar du under Regler och villkor. Du kan också kontakta vår helpdesk.

Mitt projekt var ett lokalt projekt med begränsad budget. Har jag samma chans att vinna?

Ja, storleken har ingen betydelse! Projekten kan vara små eller stora och ha liten eller stor budget. De bedöms enligt särskilda kriterier, inte efter storlek.

Hur gör jag om mitt projekt vänder sig till både berörda aktörer och allmänheten?

Du kan välja vilken kategori du vill, eller den kategori som känns mest relevant för projektet. Juryn kan sedan komma att placera ditt bidrag i en annan kategori om den tycker att det är lämpligare.

När ska jag välja ”Innovativ kommunikation”?

Om du är särskilt stolt över de innovativa och kreativa inslagen i projektet ska du välja den här kategorin. Här söker vi de mest originella, övertygande, humoristiska, interaktiva eller kreativa insatserna. Ditt projekt kan (men behöver inte) omfatta kreativa evenemang, presentationer, visuella aspekter, annonser, grafik, videoklipp, virala annonser, mobilappar, webbplatser m.m.

Kan jag skicka in ett projekt till flera kategorier?

Nej, du kan bara skicka in ett och samma projekt en gång.

Hur många projekt kan jag skicka in?

Du kan skicka in högst tre olika projekt i en eller flera kategorier.

Hur gör jag för att delta?

Först måste du skapa ett konto. Du får då ett mejl med en bekräftelse och en länk. Klicka på länken så kommer du till anmälningsformuläret.

Måste jag fylla i anmälan på en gång, eller kan jag spara och göra klart senare?

Du kan göra klart eller ändra din anmälan när som helst fram till den 21 oktober 2014 kl. 12.00 (svensk tid), så länge du inte har klickat på ”Skicka”.

Projektet var ett samarbete mellan flera partner. Vem ska anmäla sig?

Det är bäst om projektledaren eller huvudorganisatören anmäler sig för partnerskapets räkning, men vi godtar bidrag från vilken partner som helst.

Projektet drevs på ett annat språk än engelska, franska eller tyska. Måste jag översätta projektet eller kommunikationsmaterialet till något av dessa språk för att få delta?

Nej, du behöver inte översätta projektet eller kommunikationsmaterialet för att få delta.

Däremot måste du fylla i anmälningsformuläret på antingen engelska, franska eller tyska. Vi godtar inte några andra språk.

Kommer min anmälan att bli offentlig?

Projektsammanfattningen och kontaktuppgifterna till din organisation kan komma att användas på EU-kommissionens webbplats eller i publikationer från generaldirektoratet för jordbruk och landsbygdsutveckling. Användningen av personuppgifter följer EU:s regler.

Måste jag förbereda något inför prisutdelningen?

Alla finalister kommer att få presentera sina projekt innan publiken röstar. Mer information om detta kommer i mitten av december.

Jag deltog i fjol. Kan jag skicka in samma projekt igen?

Ja, om ditt projekt inte gick vidare i det första urvalet kan du skicka in det igen. Om du ska skicka in samma projekt igen ber vi dig att tydligt ange vad som är nytt och vilka resultat projektet haft.

Observera att finalister från tidigare omgångar inte får skicka in samma projekt i årets upplaga av tävlingen. De finalister som vill presentera ett nytt projekt får förstås göra det.