Navigacijska pot

Dodatna orodja

Moj projekt ni neposredno povezan s SKP. Ali se lahko vseeno prijavim?

Čeprav ni nujno, da je vaš projekt izrecno povezan s SKP, se mora vseeno navezovati na vsaj en vidik oziroma več vidikov skupne kmetijske politike. Več informacij o področjih SKP boste našli na http://europa.eu/pol/agr/index_sl.htm.

Kako lahko izvem, ali moj projekt izpolnjuje pogoje sodelovanja?

Preberite pogoje sodelovanja v natečaju. Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na službo za pomoč uporabnikom.

Pripravil sem majhen projekt/lokalen projekt/projekt z omejenimi sredstvi. Ali bom imel enake možnosti za zmago?

Da, velikost ni pomembna. Projekti so lahko majhni ali veliki, z nizkim ali visokim proračunom. Vsi projekti bodo ocenjeni na podlagi meril za ocenjevanje in ne na podlagi njihove velikosti.

Moj projekt je namenjen tako deležnikom kot splošni javnosti. V katero kategorijo se lahko prijavim?

Izberete lahko katero koli kategorijo oziroma kategorijo, ki se zdi najustreznejša za vaš projekt. Izbirni postopek je takšen, da lahko žirija vašo prijavo prenese v drugo kategorijo, če se ji ta zdi ustreznejša.

V katerem primeru naj izberem kategorijo „inovativno komuniciranje“?

To kategorijo izberite, če ste še posebno ponosni na inovativne in/ali domiselne lastnosti svojega projekta. Iščemo namreč najzanimivejše, najbolj prepričljive, duhovite, interaktivne ali domiselne projekte. Projekt lahko vključuje (ni pa nujno): ustvarjalne dogodke, predstavitve, oglase, slikovno gradivo, video posnetke, virusne oglase, mobilne aplikacije, spletne strani itd.

Ali lahko posamezen projekt prijavim v več različnih kategorij?

Ne, vsak projekt lahko prijavite samo enkrat.

Koliko projektov lahko prijavim?

Sodelujoči lahko prijavijo največ tri različne projekte v eni ali različnih kategorijah.

Kakšen je postopek prijave?

Najprej ustvarite račun in po e-pošti boste prejeli potrditev s povezavo. Kliknite povezavo, ki vas bo usmerila na spletni prijavni obrazec komunikacijskega natečaja.

Ali moram prijavo izpolniti naenkrat ali jo lahko shranim in izpolnim pozneje?

Dokler prijave ne oddate (s klikom gumba „Pošlji“), se lahko vrnete in jo izpolnite ali popravite kadar koli do 31. oktobra 2014 do 12.00 po srednjeevropskem času.

Pri projektu je sodelovalo več partnerjev. Kdo naj se prijavi?

Prijavi se lahko kateri koli partner pri projektu, vendar je zaželeno, da se prijavi glavni partner projekta ali glavni organizator v imenu partnerstva.

Projekt smo izvedli v jeziku, ki ni angleščina, francoščina ali nemščina. Ali moram projekt ali komunikacijsko gradivo prevesti v enega od teh jezikov, če se želim prijaviti?

Obrazec za prijavo morate izpolniti v angleščini, francoščini ali nemščini. Obrazcev za prijavo, ki bodo izpolnjeni v drugih jezikih, ne bomo sprejeli.

Vendar vam projekta ali komunikacijskega gradiva ni treba prevesti, če se želite prijaviti.

Ali bo moj prijavljeni projekt objavljen?

Povzetek projekta iz obrazca za prijavo in kontaktni podatki vaše organizacije se lahko uporabijo na spletni strani Evropske komisije ali v publikacijah GD za kmetijstvo in razvoj podeželja. Uporabo osebnih podatkov urejajo predpisi EU.

Ali se bom moral za slovesno podelitev nagrad posebej pripraviti?

Finalisti bodo pred glasovanjem občinstva predstavili svoj projekt. Uspešnim finalistom bomo dodatna navodila posredovali sredi decembra.

V natečaju sem sodeloval že lani. Ali lahko projekt prijavim še enkrat?

Da. Če ste projekt prijavili že lani in se niste uvrstili v ožji izbor, se lahko prijavite še enkrat. Če nameravate spet prijaviti isti projekt, jasno navedite nove vidike, spremembe in rezultate projekta.

Finalisti iz prejšnjih let ne smejo ponovno prijaviti istega projekta, lahko pa prijavijo novega.