Kruimelpad

Extra tools

Mijn project houdt niet rechtstreeks verband met het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Kan ik me toch inschrijven?

Uw project hoeft niet per se met het GLB als zodanig te maken te hebben, maar wel met ten minste één aspect van dat beleid. Meer informatie over de onderdelen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Hoe kom ik te weten of mijn project in aanmerking komt?

Lees het reglement en de criteria voor deelname aan de GLB-communicatieprijzen. Neem bij twijfel contact op met onze helpdesk.

Mijn project heeft een kleinschalig/lokaal/laag budget. Maak ik toch een kans?

Jazeker, de grootte van het budget speelt geen rol! Budget en omvang van het project zijn geen criteria. Ingezonden projecten worden alleen getoetst aan de beoordelingscriteria, en niet beoordeeld op hun omvang.

Mijn project is zowel op de belanghebbenden als op het grote publiek gericht. Wat nu?

U kunt kiezen voor welke categorie u zich inschrijft. Kies de categorie die voor uw project het meest relevant lijkt. Tijdens de selectieprocedure kan de jury naar eigen inzicht besluiten uw project in een andere categorie onder te brengen.

Wanneer moet ik kiezen voor de categorie „Innovatieve communicatie”?

Kies deze categorie als u met name trots bent op de innovatieve en/of creatieve aanpak van uw project. We zijn op zoek naar de meest originele, overtuigende, humoristische, interactieve en creatieve acties. Een paar voorbeelden (maar alles kan en niets is verplicht): creatieve evenementen, presentaties, visuals, advertenties, infographics, videoclips, virals, mobiele apps, websites enz.

Kan ik mijn project voor verschillende categorieën indienen?

Nee, ieder project mag maar één keer worden ingediend.

Hoeveel projecten mag ik indienen?

U mag in totaal drie projecten tegelijk indienen (in dezelfde categorie of in verschillende).

Hoe kan ik me inschrijven?

Nadat u een account aangemaakt heeft, ontvangt u een link per e-mail. Via deze link komt u terecht bij het online inschrijvingsformulier voor de GLB-communicatieprijzen.

Moet ik mijn inschrijving in één keer voltooien? Of kan ik mijn inschrijvingsformulier opslaan en er later mee verdergaan?

U kunt uw inschrijving opslaan en later afronden zolang u niet op „Verzenden” klikt. U heeft de tijd tot 31 oktober 2014, 12.00 uur CET.

Voor het project hebben verschillende partners samengewerkt. Wie moet het project indienen?

Iedere projectpartner mag het project indienen, maar bij voorkeur verzorgt de projectleider of de belangrijkste partner de inschrijving namens het partnerschap.

De taal van mijn project is niet Frans, Duits of Engels. Moet ik mijn project en het voorlichtingsmateriaal vertalen?

Het inschrijvingsformulier moet u in het Frans, Duits of Engels invullen. Inschrijvingen in een andere taal worden niet geaccepteerd.

Het project zelf en al het voorlichtingsmateriaal hoeft u echter niet te vertalen.

Wordt mijn inschrijving gepubliceerd?

De „beknopte beschrijving” van het project op het inschrijvingsformulier en uw contactgegevens kunnen worden gebruikt op de website van de Europese Commissie en in publicaties van DG Landbouw en Plattelandsontwikkeling. Voor het gebruik van persoonsgegevens gelden de relevante EU-regels.

Moet ik iets voorbereiden voor het evenement en de prijsuitreiking?

De finalisten zullen worden uitgenodigd om hun project te presenteren voordat het publiek mag stemmen. Meer uitleg daarover wordt de finalisten half december toegestuurd.

Ik heb vorig jaar meegedaan. Kan ik nu weer meedoen met hetzelfde project?

Ja, als u vorig jaar niet op de shortlist bent beland, mag u zich dit jaar weer met hetzelfde project inschrijven. Vermeld daarbij wel duidelijk wat er aan uw project is toegevoegd of gewijzigd, en welke resultaten er inmiddels zijn behaald.

Finalisten van voorgaande jaren mogen hetzelfde project niet meer inzenden. Nieuwe projecten mag u wel inzenden, ook als u al eerder met een ander project in de finale stond.