01/03/2013
01/03/2013

Cale de navigare

50 de ani de PAC - Un Parteneriat între Europa şi Agricultori

Agricultura - gustul vietii

Dată
24/06/2011 - 18/03/2012
Ţară
România
Loc
ROMANIA
Organizat de
Societatea Romana de Televiziune (TVR)  
Tip
Altul
Grup ţintă
Publicul general
Site web
Link către site-ul evenimentului

Sub genericul „Agricultura - gustul vietii”, in perioada iulie 2011 – martie 2012, Televiziunea Romana dedica mai multe editii ale unor emisiuni publicistice din grila sa de programe pentru explicarea si promovarea Politicii Agricole Comune in cadrul unui proiect cofinantat de Uniunea Europeana, Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Campania include o abordare de tip informativ menita sa prezinte: evolutia si principalele beneficii ale PAC, noua reforma a Politicii Agricole Comune, politica de dezvoltarea rurala, provocarile conservarii peisajului rural, dezvoltarea durabila si conceptele de planificare a utilizarii terenurilor.

De asemenea, dezbaterile din cadrul campaniei vor aborda teme de interes major pentru public: tendintele in materie de securitate alimentara, produsele alimentare si procesele de productie, semnificatia notiunilor bio si eco, provocarile legate de schimbarile climatice si dezvoltarea turismului in contextul conservarii peisajului rural.

Tema Politicii Agricole Comune este abordata sub umbrela campaniei in cadrul emisiunilor TVR1 „Viata satului”, „E-forum”, „Europa mea” si „In gradina mea”, a tronsoanelor informative si de dezbatere difuzate pe TVRInfo, precum si a emisiunii TVR3 „Viata la tara”.

Televiziunea Romana este principalul canal din Romania care se implica in comunicarea politicilor si programelor europene din domeniile agriculturii, economiei si mediului.

„Agricultura – gustul vietii” este o campanie co-finantata de Uniunea Europeana, Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Televiziunea Romana este unic responsabil pentru continutul acestui material. Comisia Europeana nu este responsabila pentru modul de utilizare a informatiei cuprinse in material.

Televiziunea Romana este institutie publica si emite pe sase canale la care se adauga canalul experimental TVR HD. TVR acopera cele mai importante stiri la nivel national prin cinci studiouri teritoriale.

Suntem afiliati la cele mai importante organizatii internationale din domeniul audiovizualului: European Broadcasting Union, European Group of Television Advertising, Asociatia Televiziunilor Publice Regionale din Europa, Arte France, Federatia Internationala a Arhivelor de Televiziune.

Contact

Anca Gheorghe

E-mail:anca.gheorghe@tvr.ro