01/03/2013
01/03/2013

Navigációs útvonal

50 éves a KAP - Partnerség Európa és a Gazdálkodók között

Mire KAP-ható a városi ifjúság? - Gödöllő

Dátum
21/03/2012 - 22/03/2012
Ország
Magyarország
Helyszín
Gödöllő, Szent István Egyetem - Főépület (Páter Károly u. 1.)
Szervező
VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet
Típus
Egyéb
Célközönség
Teljes lakosság
Honlap
Hivatkozás az esemény honlapjára

Zárásához érkezett a VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VM VKSZI) "Mire KAP-ható az ifjúság?" rendezvénysorozata. A gödöllői Szent István Egyetemen március 21-én kezdődő esemény a hét magyarországi régió közül a hetedik, közép-magyarországi állomása a tavaly októberben indult sorozatnak, ahol külföldi és hazai előadók ismertetik meg a közönséget az Európai Unió Közös Agrárpolitikájával (KAP).

Emellett átadják a VM VKSZI által hirdetett fotópályázat regionális díjazottjainak jutalmát, a képekből pedig kiállítást rendeznek be az egyetemen. A pályázatra a hét magyarországi régióból várt képeket az intézet megújuló energia, vidéki táj, vidéki kultúra, mezőgazdasági feladatok, helyi termékek, falusi ünnepségek és a klímaváltozás érzékelhető következményei témákban. Több mint kétszáz pályázótól összesen 621 kép érkezett be. Közülük a VM VKSZI régiónként egy fődíjast és további korcsoport és téma szerinti bontásban egy-egy győztest hirdetett.

Az előadások után "A saját farmom mindig zöldebb" című, előre meghirdetett workshopra benevezett fiatalok mutatják be, hogyan is képzelnek el egy jól működő gazdaságot. A program másnapján a workshop és a fotópályázat regionális győztese a Galgahévízi Ökofaluba látogathat el.

Kapcsolat

Márton Balázs

E-mail cím:martonb@vkszi.hu