01/03/2013
01/03/2013

Navigációs útvonal

50 éves a KAP - Partnerség Európa és a Gazdálkodók között

HeMire KAP-ható a városi ifjúság? - Hódmezővásárhely

Dátum
07/03/2012 - 08/03/2012
Ország
Magyarország
Helyszín
Hódmezővásárhely, Kossuth tér 3.
Szervező
VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet
Típus
Egyéb
Célközönség
Teljes lakosság
Honlap
Hivatkozás az esemény honlapjára

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikáját (KAP) mutatja be az az egymáshoz kapcsolódó fotópályázat, előadás-sorozat és workshop, amelyet a VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VM VKSZI) hirdetett meg.

A VM VKSZI programsorozata igyekszik közelebbről megismertetni a KAP-ot a fiatalokkal, a városi lakossággal, és bemutatni szerepét az élelmiszer- és az ellátásbiztonság, a környezetvédelem és a vidékfejlesztés terén.

A fotópályázatra a hét magyarországi régióból várt képeket az intézet megújuló energia, vidéki táj, vidéki kultúra, mezőgazdasági feladatok, helyi termékek, falusi ünnepségek és a klímaváltozás érzékelhető következményei témákban. Több mint kétszáz pályázótól összesen 621 kép érkezett be. Közülük a VM VKSZI régiónként egy fődíjast és további korcsoport és téma szerinti bontásban egy-egy győztest hirdetett.

A workshop kimondottan középiskolás diákoknak, egyetemistáknak szól, hogy bemutassák, hogyan is képzelnek el egy jól működő gazdaságot. Célunk aktivizálni a résztvevőket, valamint elérni, hogy felismerjék a vidéki gazdálkodás szépségét és fenntarthatóságát. A VM VKSZI KAP-pályázatának célja egyben bebizonyítani számukra, hogy igenis számtalan lehetőség rejlik a nagyvároson kívül is.

A hét konferenciából álló sorozat elsősorban azokat a városi fiatalokat, felsőoktatási hallgatókat célozza meg, akik nem ismerik a mezőgazdaság és a KAP nyújtotta előnyöket. Részükre a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársai és külföldi agrárszakemberek tartanak szemléletformáló előadásokat a KAP jövőjéről, szomszédaink tapasztalatairól, a KAP fontosságáról, a kölcsönös megfeleltetésről. A konferencia másnapján találkozik a fotópályázat és a workshop: a fotópályázat fődíjasa és a workshop nyertes csapatai farmlátogatáson vehetnék részt. Kaposvár, Mosonmagyaróvár, Gyöngyös, Debrecen és Keszthely után Hódmezővásárhely a sorozat hatodik állomása, amelyet Gödöllő követ majd..

hungary_120307-plakat_hu.jpg

Kapcsolat

Márton Balázs

E-mail cím:martonb@vkszi.hu