01/03/2013
01/03/2013

Navigacijska pot

50 let SKP - Partnerstvo med Evropo in Kmeti

O kampanji

Leto 2012 obeležuje 50. obletnico začetka izvajanja skupne kmetijske politike (SKP), mejnika evropske integracije, ki je Evropejcem pet desetletij omogočala zanesljivo oskrbo s hrano in kakovostno življenje na podeželju.

Leta 1962 je Evropejce skrbelo predvsem, ali bodo na krožnikih imeli dovolj hrane. Danes zanesljivost oskrbe s hrano še vedno ostaja pomembna, pojavile pa so se tudi nove skrbi, kot so podnebne spremembe in trajnostna raba naravnih virov. Kaj se je dogajalo v teh zadnjih 50 letih? In česa se moramo naučiti za prihodnost?

Na tem spletnem mestu boste izvedeli več o zgodovini, razvoju in dosežkih SKP. Predstavljeni so prav tako izzivi za prihodnost, s katerimi se moramo spopasti, če želimo dolgoročno izpolniti zahteve naše družbe.

50. obletnica SKP je odlična priložnost za skupen projekt, ki bi vključeval akterje na podeželju in evropske državljane ter bi razpravljal o pomembnosti kmetijstva v našem življenju.

„Omrežje 50. obletnice SKP“ vključuje Evropsko komisijo, ostale evropske in nacionalne institucije, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, združenja kmetov, ostale nevladne organizacije in akterje na podeželju. Omrežje želi to obletnico proslaviti na kreativen, interaktiven in zabaven način z vsemi državljani na evropski, nacionalni, regionalni in predvsem lokalni ravni.

Ali se želite pridružiti Omrežju 50. obletnice?