01/03/2013
01/03/2013

Cale de navigare

50 de ani de PAC - Un Parteneriat între Europa şi Agricultori

Despre campanie

În 2012 se împlinesc 50 de ani de la implementarea politicii agricole comune (PAC), o piatră de temelie a procesului de integrare europeană care, de cinci decenii, le oferă cetăţenilor Europei siguranţă în ceea ce priveşte aprovizionarea cu alimente şi susţine caracterul viu al mediului rural.

În anul 1962, pe europeni îi preocupa în principal asigurarea unei cantităţi suficiente de hrană. Siguranţa resurselor de hrană este importantă şi în prezent, dar acum trebuie să avem în vedere şi unele aspecte noi, cum ar fi schimbările climatice şi utilizarea durabilă a resurselor naturale. Ce s-a întâmplat în ultimii 50 de ani? Care sunt concluziile pe care le putem desprinde pentru viitor?

Acest site vă oferă mai multe informaţii privind istoricul, evoluţia şi realizările PAC. Tot aici sunt evidenţiate şi provocările cărora va trebui să le facem faţă în viitor pentru a răspunde cerinţelor societăţii noastre pe termen lung.

Aniversarea a 50 de ani de PAC este o ocazie excelentă pentru realizarea unui proiect comun, în cadrul căruia principalii actori rurali şi cetăţenii europeni să reflecteze şi să poarte dezbateri cu privire la importanţa agriculturii în vieţile noastre.

„Reţeaua 50 de ani de PAC” include Comisia Europeană, alte instituţii europene şi naţionale din domeniul agricol, asociaţii ale agricultorilor, precum şi alte ONG-uri şi actori rurali. Reţeaua doreşte să sărbătorească această aniversare împreună cu toţi cetăţenii la nivel european, naţional, regional şi – în primul rând – la nivel local, într-un mod creativ, interactiv şi captivant.

Aţi dori să vă alăturaţi Reţelei 50 de ani de PAC?