01/03/2013
01/03/2013

Navigációs útvonal

50 éves a KAP - Partnerség Európa és a Gazdálkodók között

A kampányról

A 2012-es év az európai integráció sarokkövének számító közös agrárpolitika (KAP) létrejöttének 50. évfordulója, amely öt évtizeden keresztül biztosította az európai polgárok számára a biztonságos élelmiszerellátást és a vidék életképességét.

1962-ben az európaiaknak leginkább a megfelelő mennyiségű élelmiszer előállítása okozott fejtörést. Az élelmiszerbiztonság ma is fontos ugyan, de megjelentek új, például az éghajlatváltozáshoz, vagy a természeti erőforrások fenntarthatóságához kapcsolódó aggodalmak is. Mi történt az elmúlt 50 évben? És milyen tanulságokat kell levonnunk a jövőre nézve?

Ez a honlap részletesen bemutatja a KAP történetét, fejlődését és eredményeit, valamint a jövő kihívásait, amelyeknek meg kell felelnünk ahhoz, hogy hosszútávon kielégíthessük a társadalmunk által támasztott igényeket.

A KAP 50. évfordulója kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vidék főbb szereplőit és az európai polgárokat bevonva egy közös projekt keretében gondolkodjunk és vitatkozzunk a mezőgazdaság szerepéről az életünkben.

„a KAP 50 éve" hálózat kezdeményezésben részt vesz az Európai Bizottság, egyéb mezőgazdasággal foglalkozó európai és nemzeti intézmények, mezőgazdasági termelők egyesületei, egyéb nem kormányzati szervezetek és vidéki szereplők. A hálózat tagjai szeretnék kreatív, interaktív és szórakoztató módon megünnepelni ezt az évfordulót az Unió összes polgárával, európai, nemzeti, regionális és – mindenek felett – helyi szinten.

Szeretne csatlakozni az " a KAP 50 éve " hálózathoz?