01/03/2013
01/03/2013

Sti

50 år med CAP - Et Partnerskab mellem Europa og Landmænd

Om kampagnen

2012 markerer 50 års jubilæet for implementeringen af den fælles landbrugspolitik (CAP), en hjørnesten i europæisk integration, der har givet de europæiske borgere fem årtier med sikker fødevareforsyning og levende landområder.

Tilbage i 1962 var europæerne først og fremmest bekymrede for, om de fik nok mad på deres tallerkener. I dag er fødevaresikkerhed stadig vigtig, men vi har også nye bekymringer såsom klimaændringer og en bæredygtig anvendelse at naturlige ressourcer. Hvad er der sket disse sidste 50 år? Og hvilken lære skal vi drage for fremtiden?

Dette websted fortæller dig mere om CAP's historie, udvikling og resultater. Det tager endvidere fremtidige udfordringer op, som vi er nødt til at tackle for at opfylde vores samfunds behov på lang sigt.

CAP's 50 års jubilæum er en glimrende lejlighed til at opbygge et fælles projekt, der involverer de vigtigste aktører fra landdistrikterne og de europæiske borgere, hvor man kan reflektere i forhold til og debattere vigtigheden af landbrug i vores liv.

"50 år med CAP-netværket" omfatter Europa-Kommissionen, andre europæiske og nationale institutioner, der arbejder med landbrug, landbrugsorganisationer, andre ngo'er og aktører i landdistrikterne. Netværket vil fejre dette jubilæum med alle borgere på europæisk, nationalt, regionalt og – først og fremmest – lokalt niveau på en kreativ, interaktiv og underholdende måde.

Vil du være med i 50 års - netværket?