Cale de navigare

Noua Comisie poate intra în funcţie - 09/02/2010

Şedinţă plenară a Parlamentului European ©UE

Noua echipă a preşedintelui Barroso primeşte sprijinul Parlamentului European.

Eurodeputaţii au aprobat astăzi noua Comisie Europeană, formată din 26 de membri, în frunte cu preşedintele Barroso: 488 voturi pentru (cu mult peste majoritatea necesară), 137 împotrivă şi 72 abţineri.

Acest vot vine după ce, în septembrie 2009, dl José Manuel Durão Barroso a obţinut sprijinul Parlamentului European pentru un al doilea mandat la cârma Comisiei.

Noua Comisie ar fi trebuit să intre în funcţie în noiembrie 2009, însă numirea a fost amânată din cauza ratificării întârziate a Tratatului de la Lisabona şi a retragerii candidatei bulgare din cursa pentru postul de comisar, după audierile în faţa Parlamentului European, din luna ianuarie - Rumiana Jeleva a fost înlocuită de Kristalina Georgieva, vicepreşedinte al Băncii Mondiale, care a fost audiată săptămâna trecută.

Împreună cu dl Barroso, noua echipă numără 27 de membri, câte unul din fiecare stat membru. Dintre aceştia, paisprezece au făcut parte din colegiul anterior. Membrii Comisiei Europene au un mandat de cinci ani.

Echipa Barroso II va intra în funcţie după numirea sa de către liderii UE.

Orientările politice pentru noua Comisie DeutschEnglishfrançaisportuguês

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile