Navigacijska pot

EU nagrajuje odličnost - 21/03/2008

Dobitniki ene od nagrad za podjetništvo leta 2007

Natečaji EU nagrajujejo izjemne dosežke na različnih področjih in so tako odlična priložnost za sodelovanje državljanov pri uresničevanju pomembnih politik.

Dosežki posameznikov in poslovne pobude so pomembni za napredek družbe. Nova dognanja v medicini, okolju prijazen mestni prevoz in dobro preiskovalno novinarstvo pripomorejo k razvoju Evrope.

EU se zaveda pomembnosti izjemnih dosežkov. S številnimi podeljenimi nagradami želi javnost opozoriti na pomembna vprašanja in državljane pritegniti k sodelovanju.

Na natečajih lahko sodelujejo vsi: organizirajo jih na številnih področjih od podjetništva, znanosti in tehnologije, okolja in zdravja do novinarstva, regionalnega razvoja in kulture. Nekateri natečaji so namenjeni posameznikom, drugi podjetjem, skupinam znanstvenikov ali organizacijam, številni tudi mladim in šolam.

Do konca tega meseca se lahko šole s plakatom ali multimedijsko predstavitvijo potegujejo za nagrado „Mladi za razvoj“. Letošnja tema natečaja je Afrika in trajnostni razvoj. Nagrajenci bodo obiskali Afriko in spoznali praktični vidik razvojne pomoči EU.

Kmalu bosta objavljena dva natečaja: inovator leta English, ki je namenjen najuspešnejšim izumom, in nagrada Lorenzo Natali English za novinarsko poročanje o človekovih pravicah in demokraciji.

Številne nagrade razpišejo tudi predstavništva Evropske komisije v posameznih državah članicah.

Sodelovanje na natečajih ne pomeni samo priložnosti za nagrado, ampak lahko zmagovalcem prinese mednarodno priznanje in jim odpre številne možnosti.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave