Navigációs útvonal

A 2007-es vállalkozási díjak egyikének nyertesei

A kiemelkedő eredmények elismerésével a Bizottság fontos politikai célokat népszerűsít: az uniós versenyek kiváló alkalomnak bizonyulnak a társadalmi részvétel erősítésére.

Az egyéni eredmények és a vállalkozói kezdeményezések fontos tényezői a társadalmi fejlődésnek. Az orvostudomány felfedezései, a városi környezetkímélő közlekedési eszközök, a minőségi tényfeltáró újságírás megannyi lépés Európa számára a fejlődés útján.

Az EU különböző díjak kiosztásával jelzi e kimagasló hozzájárulások fontosságát. E díjakkal egyúttal a fontos témákra irányítja a közvélemény figyelmét, és ösztönzi a társadalmi részvételt.

Bárki ringbe szállhat: számos területen rendeznek versenyeket a vállalkozói képességektől kezdve a tudományon és technológián, a környezetvédelmen és egészségügyön, az újságíráson és a regionális fejlesztésen át a kultúráig. Egyes versenyeken egyénileg lehet indulni, másokon vállalkozások, kutatói csoportok vagy szervezetek vehetnek részt. Az EU számos versenyt hirdet meg a fiatalok, illetve az iskolák számára.

E hónap végéig például az iskolák plakát vagy multimédia-prezentáció beküldésével megpályázhatják az Ifjúsági Fejlesztési Díjat. Az idei központi versenytéma Afrika és a fenntartható fejlődés. A győztesek jutalma afrikai utazás, melynek során a helyszínen megtekinthetik, miként segíti az EU a fejlődő országokat.

A soron következő versenyek egyikén Az Év Európai Feltalálója English díjra lehet pályázni, és hamarosan sor kerül az emberi jogok és a demokrácia témájában kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságírókat jutalmazó Lorenzo Natali-díj English kiosztására is.

A Bizottság képviseletei helyi szintű versenyeket rendeznek az Európai Unió tagországaiban.

Az uniós versenyek nem csak egy díj megnyerésének lehetőségével kecsegtetnek: a részvétel nemzetközi elismerést is jelenthet, ami a lehetőségek tárházát nyitja meg a győztes számára.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek