Navigointipolku

Nuoret mukaan ilmastotalkoisiin - 10/08/2009

Halkeilevaa maankamaraa, jossa kasvaa kuivia ruohotukkoja © EC

Kampanjassa "Play to Stop – Europe for climate" paitsi jaetaan tietoa ilmastonmuutoksesta myös kuullaan nuorten mielipiteitä.

EU:n ja MTV-musiikkikanavan yhteisellä "Play to Stop – Europe for climate" -kampanjalla българскиčeštinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianomagyarpolskiRomânasvenska halutaan saada nuoret aktiivisemmin mukaan ilmastomuutoksen torjuntaan. Kampanjaan osallistuu heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana 11 EU-maata (Bulgaria, Iso-Britannia, Italia, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi Saksa, Tanska, Tšekki ja Unkari).

Tavoitteena on jakaa tietoa sekä antaa nuorille mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ilmastomuutoksesta ennen joulukuista YK:n ilmastokokousta. Kampanjalla on interaktiivinen verkkosivusto, jolla on mm. blogeja ja mielipidekyselyjä ja jolle nuoret voivat lähettää omia videoitaan. MTV-kanavalla lähetetään ilmastoaiheisia ohjelmia ja tv-tietoiskuja. Lisäksi Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Budapestissa järjestetään konsertit, joissa esiintyy kansainvälisesti tunnettuja artisteja. Tukholman vesifestivaaleilla 20.8. pidettävän konsertin vetonaulana on Moby.

YK:n viidestoista ilmastokokous järjestetään Kööpenhaminassa 7.–18. joulukuuta 2009. Mukana on lähes 200 maata. Tavoitteena on tehdä uusi, Kioton pöytäkirjan korvaava ilmastosopimus vuonna 2012. EU ajaa kokouksessa energiatehokkuuden parantamista ja vähähiiliseen talouteen siirtymistä, jotka se asetti tavoitteekseen viime vuonna.

EU pyrkii vuoteen 2020 mennessä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja energiankulutusta 20 prosenttia sekä korvaamaan fossiilisia energialähteitä uusiutuvilla niin, että 20 prosenttia tarvittavasta energiasta saadaan uusiutuvista lähteistä.

"Play to Stop – Europe for climate" -kampanja antaa nuorille mahdollisuuden sanoa sanansa ilmastoasioista ennen joulukuun kokousta, jossa tehdään maapallon tulevaisuuden kannalta tärkeitä päätöksiä.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä