Sökväg

Inre marknadens 20-årsdag firas med ungdomstävling - 23/04/2012

Om du är född 1992 kan du skicka in videoklipp, foton, tecknade serier, artiklar eller appar om vad EU:s inre marknad innebär för dig. Vi vill ha ditt bidrag senast den 9 september.

Tack vare EU:s inre marknad kan vi ganska problemfritt resa, studera, arbeta, bo eller shoppa i andra EU-länder.

Hundratals tekniska, rättsliga och administrativa hinder har tagits bort. Detta har bidragit till ekonomisk tillväxt och skapat nästan 2,8 miljoner nya jobb under de gångna 20 åren.

Med sin tävling vänder sig kommissionen till dem som vuxit upp med den inre marknaden, alltså den inre marknadens årsbarn, de som är födda 1992.

Med ditt tävlingsbidrag kan du dela med dig av dina erfarenheter och visa hur den inre marknaden har påverkat ditt liv. Gör en film eller mobilapp eller skicka in foton, serier eller en artikel om något av följande fyra ämnen:

  • Utbildning och medborgarskap
  • Jobb och entreprenörskap
  • Kultur och fritid
  • Konsumenter och miljön

Och du behöver inte vara proffsfotograf, filmregissör eller konstnär för att delta. Det finns många praktiska tips på webbplatsen för Generation 1992.

Vi vill ha bidrag som beskriver hur du uppfattar den inre marknaden. Vad har den betytt för dig? Vad har du för förväntningar på framtiden?

Så deltar du

Du kan skicka in högst två bidrag, antingen ensam eller i grupp. De båda bidragen måste ha olika format.

Sista anmälningsdag är den 9 september. Men vänta inte för länge – varje månad lottar vi nämligen ut priser till de bidrag som kom in föregående månad.

Domarna väljer ut 20 finalister som blir inbjudna till prisutdelningen i Bryssel i oktober för att få sina priser – tågluffarkort, digitalkameror, Ipodspelare och presentkort.

Prisutdelningen ingår i en konferens i Bryssel (15–20 oktober) där deltagarna ska diskutera hur man kan vidareutveckla EU:s gränslösa inre marknad.

Läs mer på Generation 1992-sajten eller följ tävlingen på Facebook English och Twitter.

Bakgrund

Kommissionen tänker lägga fram fler förslag om hur man kan undanröja återstående hinder för den fria rörligheten för människor, varor och tjänster. Förslagen ska komplettera den 12-punktsplan DeutschEnglishfrançais som kommissionen presenterade i april förra året.

20-årsjubileum för EU:s inre marknad DeutschEnglishfrançais

EU:s ekonomiska integration DeutschEnglishfrançais

Inremarknadsakten

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar