Navigointipolku

Sisämarkkinat 20 vuotta – kilpailu vuonna 1992 syntyneille - 23/04/2012

Mitä EU:n sisämarkkinat merkitsevät nuorille? Jos olet syntynyt vuonna 1992, osallistu juhlavuoden kilpailuun videolla, valokuvalla, sarjakuvalla, artikkelilla tai mobiilisovelluksella 9. syyskuuta mennessä.

EU:n sisämarkkinat ovat tehneet matkustamisen, opiskelun, työskentelyn, elämisen ja ostosten teon toisessa EU-maassa entistä helpommaksi.

Erilaisten teknisten, oikeudellisten ja byrokraattisten esteiden poistaminen on lisännyt myös talouskasvua ja auttanut luomaan lähes 2,8 miljoonaa uutta työpaikkaa 20 vuodessa.

Komissio haluaa nyt kuulla niitä EU-kansalaisia, jotka ovat kasvaneet ja kehittyneet yhdessä sisämarkkinoiden kanssa. Se järjestää kaikille vuonna 1992 syntyneille kilpailun, jolla kannustetaan nuoria luovuteen.

Voit osallistua kilpailuun kertomalla mielipiteesi ja kokemuksesi EU:n sisämarkkinoista ja siitä, miten ne vaikuttavat omaan elämääsi. Lähetä tekemäsi video, mobiilisovellus, valokuva, sarjakuva tai artikkeli, joka käsittelee jotakin seuraavista neljästä aiheesta:

  • koulutus ja kansalaisuus
  • työpaikat ja yrittäjyys
  • kulttuuri ja vapaa-aika
  • kuluttajat ja elinympäristö.

Kuka tahansa vuonna 1992 syntynyt nuori voi osallistua kilpailuun. Osallistujien ei tarvitse olla ammattilaisia, vaan tärkeintä on luovuus. Generation 1992 -kilpailun verkkosivustolla on osallistumisohjeet ja taustatietoa.

Kerro kilpailutyössäsi siitä, miten koet EU:n sisämarkkinat: mitä ne sinulle merkitsevät ja mitä odotat niiltä tulevaisuudessa.

Kilpailuun osallistuminen

Kukin osallistuja voi lähettää enintään 2 erityyppistä kilpailutyötä. Osallistua voi joko yksin tai ryhmässä.

Kilpailutyöt on jätettävä 9. syyskuuta mennessä. Valmiit työt kannattaa kuitenkin lähettää jo aiemmin, sillä saapuneiden töiden kesken arvotaan palkintoja joka kuukausi.

Tuomaristo valitsee loppukilpailuun 20 osallistujaa, jotka kutsutaan Brysselissä lokakuussa järjestettävään palkintotilaisuuteen. Palkintoina on InterRail-lippuja, digikameroita, iPodeja ja lahjakortteja.

Palkintotilaisuus pidetään Brysselissä 15.–20. lokakuuta järjestettävän sisämarkkinakonferenssin yhteydessä.

Komissio suunnittelee parhaillaan lisätoimia, joilla EU:ssa vielä jäljellä olevat ihmisten, palvelujen ja tavaroiden vapaan liikkuvuuden esteet voitaisiin poistaa. Toimilla täydennetään komission viime vuoden huhtikuussa esittämää 12-kohtaista toimenpidepakettia DeutschEnglishfrançais .

Tutustu Generation 1992 -kilpailun verkkosivustoon ja seuraa kilpailua Facebookissa English tai Twitterissä.

More

EU:n sisämarkkinat 20 vuotta DeutschEnglishfrançais

EU:n taloudellinen yhdentyminen DeutschEnglishfrançais

Sisämarkkinoiden toimenpidepaketti

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä